Met WordPress kun je van alles maken op jouw website, waaronder blogs. Het maken van blogs was zelfs de allereerste functie van het systeem. Toch kan het schrijven van een blog in WordPress lastig zijn als je nog nooit met WordPress gewerkt hebt. Het systeem heeft zoveel functies, dat het voor veel mensen als overweldigend wordt ervaren. Wij vertellen je stap voor stap hoe je zelf een blog online kunt zetten op jouw WordPress website!
1. Dashboard. Als je bent ingelogd op je website, kom je op het dashboard terecht. Daar kun je algemene informatie vinden, waar je niks mee hoeft te doen. Links zie je het menu in de zwarte balk, waarbij achter iedere pagina instellingen van je WordPress site staan. Om een blog te schrijven, klik je op ‘Berichten’. Je bent nu op de berichten-pagina.
2. WordPress bericht maken. Op de berichten-pagina vind je alle berichten die op de WordPress site staan. Je kunt op twee manieren berichten toevoegen; door via het linkermenu op ‘Nieuw bericht’ te klikken, of door op de blauwe knop ‘Nieuw bericht’ bovenaan de pagina te drukken. Bij ‘Voeg titel toe’ kun je de titel invullen en onder de titel de inhoud van het bericht.
3. Tekst opmaken. Bij WordPress kun je eenvoudig de tekst opmaken. Selecteer het gedeelte dat je wilt opmaken, waardoor een balkje verschijnt. Hier kun je kiezen om de tekst bijvoorbeeld vet of cursief te maken. Je kunt hier ook een link toevoegen aan een woord, zodat lezers op het woord kunnen klikken om naar een bepaalde pagina te gaan.
4. Kop maken. Ook het maken van tussenkopjes is niet moeilijk. Dit doe je door op het zwarte vierkantje met het plusje te klikken, klik vervolgens op ‘Kop’ en schrijf de subtitel. Door de subtitels een kop-element (H2, H3, H4...) te geven, verdeel je de tekst overzichtelijk.
5. Afbeelding toevoegen. Je kunt ook een afbeelding toevoegen bij je blog door weer op het zwarte vierkantje te klikken en vervolgens voor ‘Afbeeldin’ te kiezen. In het blok dat tevoorschijn komt, kun je een afbeelding invoegen. Klik op ‘Uploaden’ om direct een nieuwe afbeelding toe te voegen aan je blog. Als je een afbeelding al eerder hebt gebruikt kun je kiezen voor ‘Mediabibliotheek’. Als de afbeelding al ergens anders online staat, kies je voor ‘Invoegen via URL’ en vul je de URL van de afbeelding in. Voeg een ondertitel toe door op de afbeelding te drukken.
6. Opsomming toevoegen. Via het zwarte vierkantje kun je ook voor ‘Video’ kiezen, waardoor je een video kan toevoegen aan de blog. Dit gaat op dezelfde manier als een afbeelding toevoegen.
7. Video toevoegen. Cultuurverschillen kunnen ook voor veel conflicten zorgen omdat je elkaars normen en waarden niet deelt en begrijpt. Bedenk dat er niet alleen verschil zit tussen de Marokkaanse cultuur en de Nederlandse cultuur, maar ook tussen mensen uit Drenthe en Groningen. In een conflict is het belangrijk je proberen te verplaatsen in iemands normen en waarden.
Training WordPress
Wist je dat Learnit een training over WordPress aanbiedt? Tijdens onze training WordPress leer je niet alleen de website vanaf het nulpunt te bouwen, maar ook de website tijdens het gebruik te onderhouden en up-to-date te houden. Klik hier voor meer informatie over de training of om je direct in te schrijven.